NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

RADA MĚSTA DOPORUČILA ZASTUPITELSTVU ULOŽIT STAROSTOVI NMNM
ZABEZPEČIT MOŽNOST
"ON LINE" PŘENOSŮ Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA


08.04.2020.

Podívejte se na příslušnou část zápisu z poslední Rady města:

Komentář Novoměstského kurýra:
Takže první krok byl učiněn - proti pouze jeden - kdo to byl vyplývá ze zápisu z Rady. Kdo byl ten co nehlasoval a proč - nevíme.

Mimochodem - v České Skalici zveřejňují PŘÍMÝ VIDEOPŘENOS, po konci zastupitelstva to dávají do videoarchivu a záznamy jsou k dispozici na stránkách města. Jestli tuto archivovanou verzi nějak upravuji ve smyslu GDPR jsem nezkoumal. Ovšem na jmenovité zveřejňované hlasování Zastupitelů se GDPR určitě nijak nevztahuje!

Nyní budeme čekat, jak se k tomu postaví Zastupitelé. Přiznám se, že jsem na to velmi zvědav, vloni v únoru bylo rozhodnutí Zastupitelů proti zveřejňování jmenovitého hlasování.
Tehdy bylo pro nezveřejňování 12, proti 2, zdrželo se 6. Argumentaci si můžete poslechnout v příslušném zvukovém záznamu. Předpokládám, že při videopřenosech z jednání Zastupitelů by to občané viděli na vlastní oči. Nevidím opravdu důvod, proč by to občané, z jejichž volby Zastupitelé vzešli, neměli vědět. Zastupitelé by se přece neměli bát ukázat občanům, jak plní své předvolební sliby. A právě při hlasování to mohou prokázat.
A pokud někdo z nich má obavy z nějakého "zneužití", tak si kandidování do Zastupitelstva měl rozmyslet.


Jindřich Buchal.